Landsretten frifinder mand for vold ved fest i Vollsmose

En 36-årig mand blev tirsdag i Østre Landsret frifundet vold ved den muslimske eid-fest i Odense-bydelen Vollsmose i august 2012.

Manden var tiltalt for at have sparket en mand, der var livsfarligt såret af skud. Han blev i byretten fundet skyldig og blev idømt en straf på seks måneders fængsel på baggrund af en vidneforklaring fra en politimand.

I landsretten blev politimandens forklaring imidlertid modsagt af andre vidners forklaring, og derfor besluttede landsretten at frifinde manden, oplyser hans forsvarer, advokat Mette Grith Stage.

Hun er meget tilfreds med Østre Landsrets afgørelse.

- Jeg er rigtig glad på min klients vegne. Det var helt nødvendigt, at han blev frifundet. I en situation, hvor 12 civile vidner siger én ting, og en enkelt politimand noget andet, må tvivlen komme ham til gode, siger Mette Grith Stage til Ritzau.

Vidner har forklaret i landsretten, at den 36-årige tværtimod hjalp med at holde folk væk fra den sårede mand, der var blevet ramt af skud i forbindelse med et bandeopgør, der udspillede sig ved den ellers fredelige eidfest.

Den nu frifundne mand var en af arrangørerne bag eidfesten, hvor bydelens muslimske borgere mødtes for at fejre afslutningen på fastemåneden ramadanen.

Balladen ved eidfesten fik et efterspil, da en stor gruppe unge trængte ind på skadestuen på Odense Universitetshospital, hvortil den sårede mand var blevet indbragt. I januar blev tre personer dømt for urolighederne på skadestuen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip