Landsretten fyrer anklager i stor banksag

Vestre Landsret finder Bagmandspolitiets anklager i en stor sag mod otte bankchefer inhabil. Anklager Ane Kallmayer Bach er dermed sat af sagen, oplyser advokat Andro Vrlic.

Otte chefer fra Ebh Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland er i sagen, der foregår ved Retten i Hjørring, anklaget for mandatsvig, bedrageri og kursmanipulation.

Anklager Ane Kallmayer Bach har tidligere været privat advokat, og i den forbindelse har hun arbejdet med konkursboet i Ebh Fonden, der er et af ofrene for den påståede kriminalitet.

- Som advokat kan hun have modtaget fortrolige oplysninger, som forsvarerne i sagen ikke har adgang til, fortæller Andro Vrlic, der er forsvarer for en af de tiltalte bankchefer.

Sammen med en af sagens andre forsvarere havde han bedt retten om at kende Ane Kallmayer Bach inhabil. Det havde Retten i Hjørring i første omgang afvist.

Men torsdag afgjorde Vestre Landsret, at hun ikke kan virke som anklager på straffesagen mod bankcheferne.

- Jeg synes jo, at hun er oplagt inhabil, når hun tidligere har givet udtryk for, at der er foregået kursmanipulation, siger Andro Vrlic. Han mener, at anklageren dermed indirekte har taget stilling i sagen.

Hos Bagmandspolitiet har specialanklager Jørn Thostrup, som arbejder sammen med Kallmayer Bach på sagen, foreløbig ingen kommentarer.

- Jeg har endnu ikke set noget på tryk, så jeg har ingen kommentarer, siger han til Ritzau.

Det er anden gang, at Vestre Landsret har kendt en anklager fra Bagmandspolitiet inhabil i en stor sag om kursmanipulation.

Det skete også i marts i år, da vicestatsadvokat Hans Fogtdal blev sat af en sag mod Sparekassen Himmerland, da forsvarerne satte spørgsmålstegn ved hans upartiskhed i sagen mod to direktører og tre mellemledere.

De otte bankchefer er tiltalt for kursmanipulation for 6,9 millioner kroner samt for mandatsvig og bedrageri for 10,5 millioner kroner.

De har alle nægtet sig skyldige.

Sagen mod dem er meget omfattende. Der er planlagt omkring 40 retsmøder frem til juni næste år, hvor dommen efter planen skulle falde. Med den ene anklagers inhabilitet er der risiko for, at nogle af retsmøderne må aflyses eller hele sagen udsættes.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip