Landsretten stadfæster hårde straffe i stor narkosag

16/09/2015 15:10

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Østre Landsret stadfæster onsdag straffen mod fire mænd for omfattende narkosmugling, hvor hovedmanden fik den hårdest mulige straf.

Det drejer sig om 27-årige Peter Jonas Kampsø, der er blevet idømt 16 års fængsel. Det er som udgangspunkt den hårdeste dom, man kan få for narkoforbrydelser.

Ilia Nikolaev på 26 år er blevet idømt 15 års fængsel. Han bliver samtidig udvist for bestandig af Danmark til Rusland.

De to sidste er begge idømt 14 års fængsel. Det drejer sig om 26-årige Nick Hjørdrup Leisten og 28-årige Kasper Asmussen.

Mens landsretten holder fast i straffene fra byretten, er mændene onsdag blevet dømt for at have smuglet en langt større mængde narkotika end i byretten.

Helt præcist blev mændene dømt for indsmugling af mellem 130 og 150 hård narkotika, som blev opblandet eller skulle opblandes til mellem 240 og 280 kilo hård narkotika.

Det er mere end en tredobling af mængden, som mændene blev dømt for i byretten, hvor det lød på 40 kilo, fortæller anklager Lasse Biehl.

Derfor er anklager Lasse Biehl også meget tilfreds med landsrettens dom.

- Der blev dømt præcis efter anklagerens påstand. Anklagemyndigheden og politiet er meget tilfredse med resultatet, siger han.

Der var omkring 15 tilhørere og pårørende op i Østre Landsret for at høre dommen, som det tog mindre end fem minutter at læse op. Politiet var også talrigt til stede med omkring 14 politibetjente.

Kort tid efter domsafsigelsen blev de fire mænd ført væk. Men inden da var der tid til, at de kunne give kys, kram og håndtryk til de fremmødte.

Oprindeligt var otte mænd tiltalt i sagen. 45-årige Boris Andersen blev idømt 12 års fængsel. To mænd blev helt frifundet, mens en tredje, der var tiltalt for besiddelse af fire kilo amfetamin, "kun" blev kendt skyldig i besiddelse af fire kilo hash.

Sammenlagt har sagen taget 44 dage i byretten og landsretten.

/ritzau/