Landstræner efter EM-storsejr: Det var en fest

- Det var en fest.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson havde svært ved at skjule smilet, da han efter sejren på 30-22 skulle sætte ord på den danske indsats mod Ungarn ved EM i håndbold.

Han begyndte en sand opremsning af de positive facetter i kampen, som Danmark reelt afgjorde i første halvleg med en føring på 18-10.

- Vores forsvarsspil var meget godt, og Niklas (Landin) var også god i målet, og så fik vi kørt kontra på dem. Det havde vi planlagt at gøre. At presse dem hårdt.

- Jeg er også meget tilfreds med vores angrebsspil i den største del af kampen. Vi kom i højere fart og krydsede godt, siger Gudmundur Gudmundsson.

Mikkel Hansens præstation kunne han ikke snige sig udenom. Hansen, der har haft svært ved at få sine skud til at fungere i de første to kampe, stemplede ind i turneringen med en sublim indsats, ni mål og adskillige assister.

- Han var fantastisk i kampen. Uden tvivl. Jeg har talt med ham om mange ting. At vi skal komme med mere fart, og vi har fået nogle ting på plads. Det var en god kamp af ham og af de fleste af spillerne, siger islændingen.

Spørgsmål: Kan I spille en bedre kamp end denne?

- Man kan altid spille bedre. Ungarn er én slags modstander, og så får vi noget andet i næste kamp, siger Gudmundsson.

Næste opgave er Spanien i mellemrunden på søndag. Spanierne har ligesom Danmark fire point med videre.

- Vi har kæmpet for at få fire point med. Det er meget vigtigt i en mellemrunde. Men det er også vigtigt, at vi tager vores målscore med fra kampene mod Ungarn og Rusland. Det betyder også meget, siger træneren.

De øvrige modstandere i mellemrunden bliver Tyskland og Sverige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip