Landstræner Karlsson: Spillerne har fundet VM-tempoet

Efter mere end en måned i træningslejr er det danske ishockeylandshold efterhånden kommet op i det nødvendige tempo, der giver håb om succes ved VM i Tjekkiet.

En række prominente afbud har ellers tvunget landstræner Jan Karlsson til at udtage syv spillere fra den danske liga og folk fra andre ligaer, hvor VM-niveauet ikke er indlysende, men det handicap skulle der nu være rettet op på.

- Vi så tydeligt i vores første testkamp mod Schweiz (16. april, red.), at vi havde problemer med tempoet og intensiteten i nærkampspillet.

- Derfor var det dejligt at se kamp to mod schweizerne og de to kampe mod Tyskland, hvor vi havde taget tempoet til os, siger Jan Karlsson dagen før VM-premieren mod Slovakiet.

Uden NHL-profiler vil der være ekstra fokus på kollektivet og evnen til at matche modstanderne i fysik og tempo i de syv VM-kampe i Ostrava.

Derfor er det betryggende for landstræneren, at hans mandskab leverede solide præstationer i de sidste testkampe før afrejsen til Tjekkiet.

- Efter den kamp mod schweizerne fandt vi niveauet, når det gælder tempo og intensitet. Hvis du kommer ud på motorvejen, gælder det jo om at finde det tempo, de andre kører i. Du kan ikke komme med 60 kilometer i timen og forsøge at glide ind.

- Det kræver selvfølgelig, at du har en bil, der kan køre stærkt nok. Men det har vi. Det er jeg ikke bekymret for, forklarer Jan Karlsson.

Danmark spiller syv kampe ved VM, hvor pointene formentlig skal hentes i kampene mod Slovenien, Hviderusland og Norge.

Det er næppe realistisk at tro på dansk sejr i kampene mod Rusland, Finland og USA, mens lørdagens modstander, Slovakiet, typisk er et niveau lige under de bedste.

- Det bliver en herlig kamp. Slovakkerne vil formentlig fylde hallen med tilskuere, og atmosfæren bliver fantastisk. Mit hold er ikke bange for nogen, så jeg glæder mig bare til at komme i gang, siger Jan Karlsson.

Kampen mod slovakkerne begynder lørdag 12.15.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip