Landstræner: Svømmerne bliver masseret friske

Søndag aften svømmes de sidste løb ved kortbane-EM i Herning, og der er dansk deltagelse i flere finaler.

Svømmerne Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen skal alle svømme i individuelle discipliner, inden de runder stævnet af med en holdkap på 4x50 medley.

Danmarks britiske svømmelandstræner, Nick Juba, forsikrer, at der bliver arbejdet hårdt i kulissen, for at svømmerne har energi til flere løb.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at de er friske, men selvfølgelig er tiden en faktor. De får lidt massage, og vi snakker om, hvad de kan gøre. Men det er erfarne og dygtige svømmere, der har prøvet det før, siger Nick Juba.

- Det er klart, at vi hellere ville have, at de ikke havde så mange discipliner, og det er også en af grundene til, at vi har taget Jeanette Ottesen ud af 50 meter fri, så hun kan være frisk til finalen i 100 meter butterfly og holdkappen.

- Vi tog også Daniel Skaaning ud af 200 meter fri for at give ham bedre odds på 100 meter medley, siger Nick Juba.

Stjerneskuddet Mie Ø. Nielsen skal svømme en hård finale i 200 meter fri, inden hun skal svømme rygdelen i hold-medleyen.

I indledende runde satte Mie Ø. Nielsen ny dansk rekord og gik i finalen på tredjebedste tid. Den 17-årige dansker tilhører dog ikke guldfavoritterne på distancen.

- Hun er god til at svømme fri, og hun skal nyde det. Det er en god erfaring for hende, siger landstræneren.

- Selvfølgelig har hun en chance for at få medalje, men det bliver svært. Vi ved ikke, hvor hurtig hun egentlig er, siger han.

Nick Juba sigter efter tre danske medaljer søndag aften.

- Hvis vi får tre medaljer, er vi tilfredse. Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen tager forhåbentlig en medalje, og så tager vi en i holdkappen, hvor vi skal kæmpe hårdt mod Sverige, siger han.

Spørgsmål: Er holdkappen den største chance for dansk guld?

- Det tror jeg helt bestemt, siger Nick Juba.

Danmark har indtil videre taget seks medaljer i Jyske Bank Boxen, men det skal gå uventet godt, hvis målsætningen om 11 danske medaljer skal indfris.

/ritzau/

 

Dagens Gossip