Landstræneren advarer: Finland har et fantastisk hold

Det danske ishockeylandshold spillede i store dele af lørdagens VM-premiere mod Slovakiet med ryggen mod muren, og man skal ikke forvente, at det bliver anderledes i kamp to mod Finland søndag aften.

Finland regnes normalt som en af verdens største ishockeynationer, og Danmarks landstræner Jan Karlsson har stor respekt for søndagens modstander, der blandt andet har en håndfuld NHL-stjerner i rækkerne.

- På papiret har Finland et fantastisk hold, så man må formode, at kampen kommer til at forme sig nogenlunde som mod Slovakiet, siger Jan Karlsson.

Fredag eftermiddag havde han mulighed for at danne sig et første indtryk af dette års udgave af det finske landshold.

Ved den lejlighed spillede finnerne åbningskamp mod USA og led et overraskende 1-5-nederlag.

- Det er en svær kamp at bedømme dem ud fra, men finnerne kan givetvis gøre det bedre. Når det er sagt, imponerede USA mig - ikke mindst deres backer var gode. Det skal blive spændende at se, hvordan finnerne reagerer på den oplevelse, siger Karlsson.

Danmark har mødt Finland i ishockey 12 gange og tabt de 11. Eneste sejr var ved VM i Tyskland i 2010, hvor danskerne sensationelt vandt med 4-1.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip