Landstræneren dagen derpå: Godt Bendtner var med

I juli afskrev fodboldlandstræner Morten Olsen fuldstændig muligheden for at tage Nicklas Bendtner med i EM-kvalifikationskampen mod Armenien.

I august kaldte landstræneren Bendtners deltagelse for utopisk. Men da Danmark søndag aften besejrede armenierne med 2-1 i Parken i EM-kvalifikationen, var den populære forward på græs i samtlige 90 minutter.

- Jeg er meget glad for, at Bendtner var med. Det, vi så i går, var mere, end vi havde forventet. Og det var jo en helt anden spiller end ham, der spillede mod England på Wembley i marts, siger Morten Olsen mandag formiddag i sin evaluering af kampen.

Når Bendtners deltagelse har været kaldt både udelukket og utopisk i månederne op til kampen, skyldes det naturligvis, at den nyslåede Wolfsburg-spiller knapt har været i kamp i 2014.

Derfor blev han da også mod Armenien udstyret med meget få defensive pligter, så han kunne spare på kræfterne.

- Han havde fået en forholdsvis nem opgave forsvarsmæssigt, hvor han ikke skulle lave så meget, men gemme kræfterne til, når vi havde bolden. Det hjalp ham til at kunne klare 90 minutter, forklarer Olsen.

Det var på Bendtners præcise oplæg, at Thomas Kahlenberg lavede det danske sejrsmål 10 minutter før tid.

Den afgørende fod i den danske sejr er en belønning for en dedikeret indsats i den forgangne uges træningslejr, der har afsløret, at Bendtner har genfundet fodboldglæden efter et småtrist år i Arsenal.

- Vi har set en meget ambitiøs Bendtner, der som altid brænder for at spille for Danmark. Han har nu den glæde, gnist og overskud, som man skal have.

- Han har ikke spillet fodbold i lang tid, og han har måske manglet sulten på grund af, at han ikke rigtig fik muligheden. Der, hvor han var nødt til at være, troede de ikke rigtigt på ham, forklarer Olsen.

Nu er det op til Bendtner selv at komme tilbage på topniveau, men han har hjulpet sig selv med den udmærkede indsats mod Armenien, fastslår Olsen.

- Jeg håber, at folkene i Wolfsburg har set kampen og set, at det er ham, de skal satse på. Jeg ved, at de har købt ham, fordi de i Bendtner ser en potentiel topspiller, siger Morten Olsen.

Nicklas Bendtner skal i aktion for Danmark igen 11. oktober, hvor danskerne møder Albanien på udebane i endnu en EM-kvalifikationskamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip