Langt flere træer gik tabt i stormene end ventet

Stormen Allan i oktober og stormen Bodil i december knækkede 530.000 kubikmeter træ i styrelsens skove. Det svarer til halvanden million træer.

Hidtil har Naturstyrelsen vurderet, at stormene knækkede 400.000 kubikmeter træ.

- Det er trist, at vi nu må konstatere, at der er væltet så meget træ i vores skove.

- Skaderne er så voldsomme, at vi det næste år ikke har mulighed for at foretage vores planlagte fældninger. Vi kommer til at bruge alle vores kræfter på oprydning, siger Ole Livbjerg Klitgaard, chef for Naturstyrelsen.

Det er særligt decemberstormen Bodil, der har raseret og ødelagt langt mere end forventet.

Ifølge de nye skøn ødelagde Bodil alene 400.000 kubikmeter træ primært i Vest- og Midtjylland.

Det er 110.000 kubikmeter mere end forventet. Oktoberstormen Allan ødelagde 131.000 kubikmeter, heraf 95.000 kubikmeter i Sønderjylland. Det er samlet 6000 kubikmeter mere end hidtil vurderet.

Det er det våde og grå vejr, der har gjort det vanskeligt at få opgjort ødelæggelserne præcist. Særligt de steder, hvor store sammenhængende skovområder er lagt ned, er det svært, fordi det kræver billeder fra satellit.

Naturstyrelsen forventer derfor, at tallet kan stige, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Torsdag i sidste uge afgjorde Stormrådet, at der var tale om stormfald i hele landet, fordi omfanget af væltede og knækkede træer efter stormen 5. december 2013 oversteg ét års hugst i Vestjylland.

Skønsmæssigt er det i 2013-stormene flest nåletræer, der væltede omkuld. 85 procent af de væltede træer er nåletræer, mens de resterende 15 procent er løvtræer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip