Langt flere unge ryger hash dagligt end hidtil troet

Tusindvis af danske unge mellem 15 og 25 år har udviklet et hashmisbrug. 17.000 unge ryger det illegale rusmiddel 20 dage om måneden eller oftere, viser en undersøgelse fra Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet ifølge Kristeligt Dagblad.

Sundhedsstyrelsen har indtil nu skønnet, at der findes 11.000 hashmisbrugere i alle aldre i Danmark, men problemet er altså langt større.

Ifølge Mads Uffe Pedersen, som har stået i spidsen for den nye undersøgelse, er det især ressourcesvage drenge, som er i fare for at ende som hashmisbrugere. Tre ud af fire misbrugere er drenge.

- Det er dem, der har svært ved at sidde stille og svært ved at koncentrere sig og som nemt kommer i konflikt med lærere og andre i skolen, siger Mads Uffe Pedersen til DR Nyheder.

Undersøgelsen viser desuden, at der er langt flere elever på erhvervsskolerne end i gymnasierne, som har prøvet at ryge hash.

Mads Uffe Pedersen fortæller, at et hashmisbrug kan have alvorlige konsekvenser resten af livet.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip