Lars Bak sladrer om Holms taktik til sin sportsdirektør

På profilen for 15. etape ligner det en dag for sprinterne i Tour de France, men Omega Pharma-Quick Steps danske sportsdirektør sagde allerede lørdag, at de ville gå efter at splitte feltet, hvis ellers vinden var stærk nok.

Det andet belgiske mandskab i feltet Lotto-Belisol er meget opmærksomme på den taktik, fortæller manager Marc Sergeant.

- Lars Bak har lige fortalt mig, at Quick Step vil splitte det i sidevinden. Det har han læst i de danske medier, siger Sergeant med et smil.

Lidt efter kommer danskeren ud af bussen.

- Jamen, det står vist på Ekstrabladet. Jeg tror, at det er dig selv, der har skrevet det, siger Lars Bak.

Den danske Lotto-rytter var dog også selv forberedt på vejrudsigten.

- Nu har vi det sådan, at vi godt ved, at det kan blive op til rigtig hård vind eller ingen vind, så vi havde godt regnet ud, at vi skulle sidde fremme. Jeg tror alle klassementsfolk vil sidde fremme.

- Det kan være, at det bliver lige som sidste år på den etape, da Mark Cavendish vandt. Vi er dæleme også klar på at køre noget sidevind, hvis det er sådan, det skal være. Så går vi med, siger Bak.

Vinden er omskiftelig og meget svingende i styrke på søndagens etape.

- De siger, at der kommer sidevind og medvind, og de siger i vejrudsigten, at det kan blive fra 20 km/t op til 70 km/t, så det kan blive fugl eller fisk.

- Vi vil prøve at få et lille udbrud af sted, og så vil vi prøve at kontrollere det. Giant-Shimano har mistet en mand, så det kan måske være svært med at få hjælp, men hvis det bliver hu-hej-vilde-dyr, så skal vi med. Vi kan ikke sidde og kontrollere det alene, siger Lars Bak.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip