Lars Barfoed: Thatcher var en ideologisk inspirator for mig

 

I morges døde den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher i en alder af 87 år. Herhjemme kalder for formand for De Konservative, Lars Barfoed, Thatcher for en af de helt store europæiske ledere i tiden efter 2. verdenskrig.

- Margaret Thatcher var en af de mest markante skikkelser i moderne europæisk konservatisme. Hendes kompromisløse tro på den personlige frihed, det private initiativ og det frie marked var afgørende for den økonomiske genopretning af Storbritannien i hendes regeringstid, lyder det fra Barfoed.

Han påpeger, at hele Margaret Thatchers politiske virke var præget af mod, beslutsomhed og fremsynethed. På den internationale scene kæmpede hun en kompromisløs kamp for frihed, frihandel og demokrati og mod de kommunistiske diktaturer bag Jerntæppet.

Det påvirkede også en dengang noget yngre Lars Barfoed.

- Thatcher var en stor ideologisk inspirator for mig personligt og for mange andre i Det Konservative Folkeparti. Hendes betydning for moderne dansk konservatisme kan ikke undervurderes. Hun var en stor politisk personlighed og vil blive savnet, udtaler han.

 

Dagens Gossip