Lars Barfoed trækker sig som leder af De Konservative

De Konservative skal have ny politisk leder. Ritzau og flere andre medier erfarer, at Lars Barfoed trækker sig og i stedet overlader posten midlertidigt til Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen.

Lars Barfoed blev formand for partiet i forbindelse med et ekstraordinært landsråd i maj 2011. Han afløste Lene Espersen, der trak sig, fordi hun mente, at hendes person stod i vejen for partiet.

De Konservative har siden dengang været igennem en længere krise, hvor meningsmålingerne har set skidt ud.

Partiet har flere gange været tæt på spærregrænsen, og det er ikke lykkedes for Lars Barfoed at få vendt tendensen.

Ifølge Ritzau Index, der er et gennemsnit af de seneste politiske meningsmålinger, står de Konservative lige nu til at få 4,9 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg her og nu.

Det svarer til ni mandater, og det er trods alt ét mere, end man har lige nu, men er fortsat et pænt stykke fra de 18 mandater, man havde efter valget i 2007, hvor Bendt Bendtsen var partileder.

Samtidig er det heller ikke lykkedes for Barfoed at profilere sig selv som en kompetent og troværdig leder.

I en måling foretaget af Megafon for TV2 og Politiken for to måneder siden havnede Lars Barfoed på sidstepladsen af de otte partiledere i Folketinget, både hvad angår de adspurgtes vurdering af ledernes troværdighed og kompetence.

Ifølge Berlingske ringede Lars Barfoed selv til Søren Pape Poulsen tilbage i juni og spurgte, om han ville tage over.

/ritzau/

 

Dagens Gossip