Lars Bonde: Matti havde ikke finalebenene

Den danske holdkaptajn Matti Breschel måtte søndag nøjes med en slutplacering som nummer 33, da der blev kørt VM på landevej i Richmond i USA.

På de sidste stigninger lavede slovakiske Peter Sagan sit helt store nummer, da han kørte væk fra hovedfeltet på et hektisk tidspunkt og derefter alene over målstregen som ny verdensmester.

Før løbet var de danske forhåbninger knyttet til den 31-årige Matti Breschel, der tidligere både er blevet nummer to, tre og fire ved VM på landevej.

Det danske hold, der talte seks ryttere - Lars Bak (Lotto-Soudal), Matti Breschel, Michael Valgren, Michael Mørkøv og Christopher Juul-Jensen fra Tinkoff-Saxo samt Rasmus Guldhammer (Cult Energy) - arbejdede også hårdt for Breschel hele dagen.

Den danske landstræner, Lars Bonde, er tilfreds med det danske holds indsats, men erkender, at Breschels slutplacering ikke helt var, hvad man havde sat næsen op efter.

- Vi er skuffede, men rytterne gjorde det, man kunne forvente af dem. Det var selvfølgelig ikke helt, hvad vi havde håbet på, så selvfølgelig er vi lidt skuffede, siger Lars Bonde til TV3 Plus.

Fem danskere sad stadig i hovedfeltet efter et styrt i hovedfeltet med tre omgange igen. Rasmus Guldhammer blev derefter sat bagude med defekt, men 37 kilometer før mål sad fem danskere forrest i feltet og jagtede et udbrud for Matti Breschel.

Med to omgange igen udgik Rasmus Guldhammer og Christopher Juul-Jensen efter hårdt arbejde for kaptajnen, inden Peter Sagan kørte væk og vandt det hele til sidst.

- Matti havde ikke finalebenene og det punch, der skal til, og så kan det ikke blive til en medalje. Jeg synes, vi gjorde det rigtige taktisk.

- Det gjaldt om at holde Matti (Breschel, red.) fremme til stigningen Libby Hill, men han siger selv, at han ikke havde overskud. De andre gjorde det rigtig godt, og Matti var også placeret, hvor han skulle være, siger Lars Bonde.

Lars Bak blev næstbedste dansker som nummer 45, mens Michael Valgren kom ind som nummer 67.

/ritzau/

 

Dagens Gossip