Lars-Emil Johansen vil igen være Siumuts formand

Den tidligere landsstyreformand og nuværende parlamentsformand Lars-Emil Johansen stiller op til formandsvalget for det kriseramte grønlandske Siumut-parti.

Det er kommet frem ved partiets ekstraordinære generalforsamling i Nuuk lørdag eftermiddag, hvor partiet netop er samlet for at vælge en ny formand, skriver det grønlandske medie KNR.gl.

Partiets hidtidige leder, Aleqa Hammond, valgte 1. oktober at trække sig, da det kom frem, at hun havde brugt over 100.000 kroner af selvstyrets landskasse til private formål.

Ud over Lars-Emil Johansen har tre andre kandidater i forvejen meldt deres kandidatur.

Der er tale om fungerende regeringschef Kim Kielsen, medlem af Folketinget Doris Jakobsen samt Nick Nielsen, der er Grønlands tidligere kultur- og kirkeminister.

Flere af Siumuts lokalafdelinger har dog opfordret Lars-Emil Johansen til at stille op, og den opfordring har han nu valgt at følge.

Den 68-årige formand for Landstinget, Inatsisartut, blev valgt ind i politik for første gang for 43 år siden og har tidligere siddet i Folketinget.

I årene 1987 til 1997 stod han i spidsen for Siumut.

Der er 66 stemmeberettigede ved Siumuts ekstraordinære generalforsamling. Resultatet af afstemningen ventes at foreligge omkring klokken 18.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip