Lars Grarup stopper som digital chefredaktør på Politiken

Efter fem år som digital chefredaktør på en af Danmarks største aviser, stopper Lars Grarup på Politiken. Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

Lars Grarup startede på Politiken som administrativ chefredaktør og blev kort efter ansvarlig for avisens digitale udvikling.

I forbindelse med sin aftrædelse erkender Lars Grarup, at den digitale udvikling på Politiken er gået for langsomt.

- Vi har en strategi, en retning og nogle klare mål. Vi ved, hvor vi vil hen. Og vi ved, at det bliver et kæmpe arbejde, også videre frem. Alt det ændrer ikke ved, at det har taget lang tid at nå hertil.

- Set i bakspejlet også for lang tid. Det har jeg valgt at tage konsekvensen af. Andre må tage det næste ryk, som forhåbentligt kan skabe det gennembrud, der er nødvendigt for at nå vores mål, siger Lars Grarup i en skriftlig kommentar.

Lars Grarup blev i 2010 hentet ind i chefredaktionen på Politiken som administrativ chefredaktør. Han kom fra en stilling som udviklingsdirektør på Nordisk Film og før det medieredaktør i Danmarks Radio.

- Få evner som Lars at holde utallige bolde og projekter i luften uden at tabe overblikket, og få har haft flere og mere knoldede bolde at jonglere med. Digital udvikling er uhyggeligt svær, og vandringen mod betaling for kvalitetsjournalistik er stejlt op ad bakke, siger Politikens chefredaktør Bo Lidegaard.

I forbindelse med Lars Grarups fratræden, gennemfører Politiken fra 1. april en omlægning af den digitale organisation, som fremover vil blive ledet af den nuværende analysechef, Frederik Wiedemann, som digital direktør.

Flere end 70.000 af Politikens digitale brugere har oprettet en personlig profil på politiken.dk i forbindelse med den digitale omlægning.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip