Lars Hedegaard: Politiet forfølger mig

Islamkritiker Lars Hedegaard har i dag modtaget nyheden om, at Københavns Politi sigter ham for at have brudt navneforbuddet mod Hedegaards formodede gerningsmand.

Lars Hedegaard skrev den formodede gerningsmands navn på en svenske hjemmeside, og troede dengang ikke, at han havde gjort noget forkert.

- Jeg skrev hans navn på et svensk site, og jeg havde jo ikke regnet med, at jeg så var omfattet af dansk lov, siger Lars Hedegaard til Ritzau.

Lars Hedegaard nægter sig skyldig.

- Det kommer meget bag på mig, at politiet sigter mig.

Manden, hvis navn er anledning til sagen, er mistænkt for at ville dræbe Lars Hedegaard. 5. januar 2013 blev der skudt mod Hedegaard af en mand forklædt som postbud. Det skete i Hedegaards hjem på Frederiksberg.

- Jeg glæder mig trods alt over, at politiet har så mange ressourcer, at de nu forfølger mig. Jeg har ikke gjort andet end at være udsat for et attentat, siger han.

Lars Hedegaard overtrådte navneforbuddet i to indlæg bragt i internetmediet Dispatch International den 13. oktober og 14. november sidste år.

Efterfølgende blev en mand, BH, anholdt i Tyrkiet med henblik på udlevering til Danmark. I forbindelse med, at manden blev varetægtsfængslet in absentia ved et retsmøde i Københavns Byret, blev der nedlagt navneforbud.

- Navneforbuddet er nedlagt i Københavns Byret ved et retsmøde den 30. april 2014, og Lars Hedegaard er sigtet for at have overtrådt det to gange, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Ritzau

Formålet med et navneforbud er at yde beskyttelse til sigtede og tiltalte, men ikke dømte personer i forbindelse med en straffesag.

En overtrædelse af et navneforbud straffes med bøde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip