Lars Hedegaards advokat går efter at få udskudt navnesag

Retten på Frederiksberg tager fredag hul på en sag, hvor debattøren Lars Hedegaard kræves idømt en bøde, fordi han har offentliggjort navnet på den mand, som mistænkes for at have forsøgt at skyde ham i 2013.

Men Lars Hedegaards advokat, Peter Trudsø, vil ved fredagens retsmøde forsøge at få sagen udskudt, indtil sagen mod BH, som den mistænkte for attentatforsøget på Lars Hedegaard kaldes på grund af navneforbud, er endeligt afgjort.

- Det vil således kunne indgå i sagen mod Lars Hedegaard, om BH i sin sag bliver frifundet eller dømt, ligesom BH vil kunne redegøre for, om eller i hvilket omfang han har følt sig krænket som følge af overtrædelsen af navneforbuddet, siger Peter Trudsø til Ritzau.

Den nu 28-årige BH sad i en periode fængslet i Tyrkiet, men her slap myndighederne ham fri. Det betød, at Danmarks anmodning om udlevering ikke blev efterkommet, og manden er derfor efterlyst internationalt.

BH's forsvarer, Thorkild Høyer, udtalte i midten af februar, at han ikke ved, hvor hans klient befinder sig.

Ved drabsforsøget i februar 2013 mod Lars Hedegaard affyrede en mand forklædt som postbud en pistol mod debattøren.

- Det vil være uheldigt, hvis BH aldrig pågribes og får sin sag afgjort, sammenholdt med at Lars Hedegaard eventuelt straffes med bøde, ligesom han også i årerne frem må leve med at blive fulgt af bodyguards, siger Peter Trudsø.

Siden drabsforsøget har Lars Hedegaard været under PET's beskyttelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip