Lars Hedegaards formodede attentatmand er på fri fod

Den danske statsborger, der siden april har siddet fængslet i Tyrkiet og er sigtet for drabsforsøg på forfatter og Islam-kritiker Lars Hedegaard, er nu på fri fod, efter at han formentlig er blevet løsladt af de tyrkiske myndigheder.

Det meddeler Radio24syv lørdag aften.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er blevet kontaktet af PET, der har oplyst, at den mand, der var sigtet for drabsforsøg mod mig, er på fri fod, siger Lars Hedegaard til radiostationen.

Lars Hedegaard fortæller, at han fredag aften og lørdag morgen er blevet orienteret af PET's afdeling for personbeskyttelse.

Ifølge Radio24syv er de nærmere omstændigheder forsat mørklagte.

Men radiostationen oplyser, at myndighederne i Danmark tror, at de tyrkiske myndigheder har løsladt manden, hvilket har ført til spekulation om, at de tyrkiske myndigheder har udleveret manden til terrororganisationen Islamisk Stat (IS) som led i en fangeudveksling.

Udenrigsministeriet har derfor reageret skarpt over for den tyrkiske ambassadør i København, lyder det fra Radio24syv.

Attentatforsøget på Lars Hedegaard fandt sted 5. februar 2013, hvor en mand forklædt som postbud dukkede op på Hedegaards adresse på Frederiksberg og skød mod hans hoved uden at ramme.

Manden, der har libanesisk baggrund, har siddet varetægtsfængslet i Tyrkiet siden 25. april, hvor han blev anholdt i en lufthavn i Istanbul.

/ritzau/

 

Dagens Gossip