Lars H.U.G. overrasker: Duet med Oh Land

Fredag aften gik Lars H.U.G. på scenen på Roskildes Arena-scene. Det er ottende gang, sangeren har optrådt på den berømte festival, men for den danske sanger er det en ny udfordring hver gang:

- Jeg har jo efterhånden noget erfaring med at være her, men jeg oplever det også som nyt hver gang. Jeg er ikke bjergbestiger, men jeg forestiller mig, at det er noget lignende. Alle tropper skal være på plads og alt i orden, siger han.

Denne gang forcerede Lars H.U.G. dog ikke Roskilde-bjerget alene. Med sig på scenen havde han nemlig den danske sangerinde Oh Land. Sammen sang de nummeret "En Skønne Dag" fra albummet "10 Sekunders Stilhed", som Lars H.U.G. netop har sendt på gaden.

- Jeg havde en stor drøm om at lave en duet til mit nye album, for det sætter jeg mig altid som mål på mine plader, men jeg var ikke helt klar. Det kunne jeg mærke, at jeg var, da jeg mødte Oh Land, fortæller sangeren.

- Hun har en dejlig stemme og et dejligt smittende humør. Hun er et positivt væsen og hun smitter utroligt meget, siger Lars H.U.G og afslører, at de har planer om at gå i studiet og indspille sangen. 

For sangeren, der har rundet 61 år, er det en fornøjelse at blive inviteret tilbage på festivalen.

- Jeg tror, jeg står på scenen i Roskilde, fordi jeg ikke kan andet. Der har ikke været nogen anden vej at gå for mig. Der har været en nødvendighed i den musik, jeg har været en del af, siger Lars H.U.G. med hentydning til blandt andet bandet "Kliché", som gik fra hinanden tilbage i midten af 80'erne.

Der var da også en slet skjult hentydning til Kliché-dagene, da sangeren gik på scenen fredag aften:

- Jeg havde et ønske om at tage udgangspunkt i mit gamle band. Vi opfandt jo brutalismen, hvor vi havde vinkelslibere og indmad fra vaskemaskiner med på scenen. Faktisk alt, hvad der kan larme. Det udvidede jeg så med nogle store industrimaskiner for at se, om de også kunne spille, siger han.

- Kliché betyder jo så meget for mig, og grunden til, at jeg står her i dag, er, at det band lykkedes med at komme gennem nåleøjet. Og det sætter et præg på en, man tænker tilbage på det i taknemmelighed.

Den taknemmelighed kan han mærke, når han står på Roskilde-scenen.

- Det er et privilegium at føle, at de valg, jeg har truffet, har været de rigtige i forhold til stadig at være til stede. Der er mange faldgruber i musikbranchen, og det er svært at komme igennem over en længere periode, for der skal ikke meget til, at man bliver glemt. Det er sjældent, at man som kunstner kan få lov at få så lang en karriere, siger han.

Lars H.U.G. er aktuel med albummet "10 Sekunders Stilhed".

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip