Lars Jacobsen: Bolanos har aldrig spillet bedre

Costa Rica er det hold, der har overrasket mest ved fodbold-VM. Og midtbanespilleren Christian Bolanos har imponeret i det indledende gruppespil, som gav flotte sejre over Uruguay og Italien.

Det mener Lars Jacobsen, der har spillet sammen med Bolanos - eller bare Bola, som han kaldes - i flere sæsoner i FC København.

- Jeg kan huske, hvordan Claudemir gassede Bola, da vi hørte om lodtrækningen til grupperne i VM-slutrunden. "Du får tre kampe i Brasilien og nul point, og så kan du tage på en dejlig ferie", sagde han.

- Og jeg var ret enig med Claudemir. Det var jo en ultrasvær gruppe, Christian Bolanos og Costa Rica kom i sammen med Uruguay, Italien og England, skriver Lars Jacobsen i en klumme i søndagens udgave af Politiken.

I 1/8-finalen skal Costa Rica møde Grækenland. Kampen fløjtes i gang søndag klokken 22.

- Nu tror jeg på gode chancer for, at Costa Rica slår Grækenland i aften og kommer videre til kvartfinalerne, vurderer landsholdsbacken.

Især i 3-1-sejren over Uruguay viste Bolanos flot spil med masser af kreativitet på midtbanen.

- Det gav dem masser af selvtillid i en kamp, hvor Bola var arkitekten bag meget af deres angrebsspil. Jeg tror ikke, at jeg har set ham bedre end i denne slutrunde, og jeg under ham virkelig succesen.

- Han er en god ven, en fantastisk personlighed og en rigtig dygtig fodboldspiller, lyder det fra Lars Jacobsen.

Det er uvist, hvor Bolanos fortsætter fodboldkarrieren, da costaricanerens FCK-kontrakt udløber med udgangen af juni måned. I den seneste sæson har Bolanos ikke vist den form, han nu viser ved VM.

- Jeg tror, at når han nu er på toppen, er det, fordi begivenheden har løftet ham - og medspillerne. De får lov at spille på den helt store scene mod tophold, og ingen havde forventet meget fra dem på forhånd.

- De har en dejlig ubekymret tilgang til tingene. Jeg ved jo, at Bola ikke går så meget op i, om han kommer 10 minutter for sent en gang imellem, forklarer den tidligere FCK-anfører.

Lars Jacobsen, som er skiftet til den franske klub Guingamp, er ikke i tvivl om, hvem han holder med:

- Grækerne er ekstremt kedelige at se på. Man kan falde i søvn til deres kampe. Det er det dårligste hold, som kom videre fra gruppespillet. Jeg krydser fingre for Bola og Costa Rica.

/ritzau/

 

Dagens Gossip