Lars Jacobsen: Det var ekstremt hårdt at misse EM

Da landsholdet stod over for to playoffkampe mod Sverige om at komme til EM, var der ingen tvivl hos Lars Jacobsen.

Danmark ville kvalificere sig, og han skulle spille sin sidste landskamp til sommerens slutrunde i Frankrig. Sådan gik det ikke.

Derfor stillede Jacobsen sig op foran alle efter 2-2-kampen mod Sverige og det samlede 3-4-nederlag og meddelte sit stop.

- Det var meget vemodigt. Jeg vidste, at jeg skyldte nogle mennesker nogle ord, men min tale var uforberedt, for jeg var sikker på, at vi ville klare den.

- Jeg havde udelukket muligheden for, at vi kunne ryge ud, og mentalt havde jeg forberedt mig på, at min landsholdskarriere skulle slutte til EM, siger Jacobsen til DBU's hjemmeside.

Beslutningen om at stoppe på landsholdet blev taget for længe siden, og det var der flere årsager til.

- Jeg har længe vidst, at jeg var i gang med mit sidste kapitel, og det gav ikke mening at fortsætte med nogle testkampe i foråret. Der kommer en ny træner, og der skal en ny gut ind som højreback.

- Dåbsattesten siger 36 år, så det ville være at presse citronen med næste slutrunde, da jeg næsten er 39 år til den tid.

- Jeg har også en uklar fremtid til sommer og ved ikke, om jeg fortsætter med at spille fodbold, så det er det helt rigtige at stoppe nu, forklarer Guingamp-spilleren.

Selv om han virker afklaret med situationen, så sidder skuffelsen over den missede kvalifikation stadig i kroppen.

- Det var ekstremt hårdt at misse EM. Det var en kæmpe målsætning for mig personligt, og skuffelsen sidder stadig i kroppen. Det var en mental prøvelse at komme tilbage til klubben efterfølgende og fokusere, siger Lars Jacobsen.

Det blev til 81 kampe og to slutrunder for den danske højreback og dermed også masser af oplevelser i landsholdstrøjen.

- Slutningen på min landsholdskarriere og den missede kvalifikation er den største skuffelse. Jeg var også skuffet efter kampen mod Armenien, da vi blev kørt rundt (0-4-nederlag i 2013), men det her har været værre.

- Jeg synes, det så fornuftigt ud, men så blev der vendt op og ned på tingene med drone-sagen, og siden da havde vi en masse matchbolde, vi ikke udnyttede, lyder det fra Lars Jacobsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip