Lars Jacobsen er mand for at stoppe Ronaldo

Både på klub- og landshold flakker Cristiano Ronaldo lidt rundt i frontlinjen, men oftest tager han sit udgangspunkt i venstre side.

Det betyder, at det i mange situationer vil være rutinerede Lars Jacobsen på højre back, som skal forsøge at holde den portugisiske stjerne fra fadet i torsdagens EM-kvalifikationskamp ude mod Portugal.

- Vi kan godt blive enige om, at det er meget svært. Det er ikke så tit, at det lykkes. Man skal kollektivt have nogle aftaler på plads, så man ved, at man ikke bliver isoleret mod ham.

- Man skal ikke i en direkte duel for ofte med ham. Det gælder om at have nogle aftaler med dem, som spiller i samme område som ham, forklarer Lars Jacobsen.

- Og så skal vi undgå for mange dumme boldtab, så han kan komme i rummene og slå kontra, hvilket han er den bedste i verden til at gøre, påpeger backen.

Det har Guingamp-spilleren prøvet før, men Ronaldo er ikke blevet mindre farlig med tiden.

- Jeg har ikke lige set så mange af hans kampe på det seneste, må jeg sige. Men jeg kan da gå ind på livescoren og konstatere, at han scorer rimelig hyppigt, lyder det fra Lars Jacobsen.

Danmark har formået at holde buret rent i de seneste tre landskampe, som også tæller 0-0 hjemme mod Albanien og en 2-0-sejr hjemme over Serbien.

Og den solide defensive form skal der bygges videre på. Og det handler om at lukke ned for hele Portugals angreb, som også tæller stjerner som Nani og Danny.

- Ronaldo er en verdensklassespiller, som kræver ekstra opmærksomhed, men kigger man ud over de andre spillere, der er udtaget, så er det rigtigt dygtige spillere.

- Der er topspillere over hele linjen, så det ville være unfair at sige, at det kun handler om Ronaldo, siger Lars Jacobsen.

Kampen spilles torsdag klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip