Lars Jacobsen: Vi forlanger ikke en mere lukrativ aftale

Det er ikke en korrekt udlægning, når Dansk Boldspil-Union (DBU) siger, at forhandlingerne om en ny landsholdsaftale er brudt sammen, fordi Spillerforeningen forlanger mere i løn til landsholdsspillerne.

Det meddeler landsholdsspilleren Lars Jacobsen i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

- Vi er nødt til at skille tingene ad. Vi har tilbudt en nedgang i vores tilskuerindtægter. Det betyder, at vi har foreslået en struktur, der giver os mindre i forbindelse med venskabs- og kvalifikationskampe.

- Derimod modtager vi en bonus, hvis vi kvalificerer os til slutrunder, der gavner DBU markant økonomisk.

- Vi synes, det er fair med en resultatorienteret løsning, der hænger sammen med de sportslige resultater, som de danske fans bliver en del af, og som giver mange millioner i kassen til DBU og videre til dansk fodbold.

Han peger på, at DBU har forsinket forhandlingsforløbet ved at holde centrale oplysninger om regnskab og budget tilbage.

- Først sent fredag fremlagde DBU de tal, vi har efterspurgt gennem længere tid. Tallene viste blandt andet en ny og markant forbedret medieaftale til DBU, siger Lars Jacobsen.

Spillerforeningen og DBU forhandlede indtil søndag aften, hvor DBU meddelte, at parterne var for langt fra hinanden til, at det gav mening at fortsætte forhandlingerne.

- Vi står så langt fra hinanden - et tocifret millionbeløb - at det ikke giver mening at forhandle videre, sagde kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer.

DBU ønskede i første omgang at indgå individuelle aftaler med landsholdsspillerne, men nu er forbundet gået med til at forhandle en kollektiv aftale på plads.

I DBU's udkast skulle landsholdsspillerne gå 17 procent ned i løn på grund af dårlig økonomi.

Tirsdag skal landstræner Morten Olsen udtage sin trup til testkampene mod USA og Frankrig, men det er uvist, hvilke spillere han kan råde over og på hvilke vilkår.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip