Lars Krarup afviser kandidatur som formand for KL

Skrevet af admin

|

22/11/2013

Dagens topnyheder

Hernings borgmester Lars Krarup (V) er af mange blevet udråbt som favorit til formandsposten i KL, men oven på kommunal- og regionsvalget afviser han nu at være kandidat, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Familielivet og posten som borgmester i Herning er vigtigere end at komme til tops i Kommunernes Landsforening, lyder det.

- Mit liv har lært mig, at et tilvalg også er et fravalg af noget andet. Og jeg ønsker ikke at bruge mindre tid på at være familiefar eller på at være borgmester i Herning, siger Lars Krarup til Jyllands-Posten.

De seneste års gode meningsmålinger for Venstre har peget i retning af, at partiet ville tilbageerobre formandsposten i KL, som i dag er på socialdemokratiske hænder.

Men et bedre valg end ventet til Socialdemokraterne i tirsdags har gjort kampen mere åben.

Lars Krarup afviser dog, at hans udmelding bunder i, at han ikke ville risikere at tabe til den nuværende KL-formand, Rødovres borgmester Erik Nielsen (S), og dermed at skulle tage til takke med posten som næstformand i KL.

Valgresultatet betyder, at der vil være otte blå og otte røde medlemmer af KL's 17 mand store bestyrelse, hvis formandskab på fem personer Krarup allerede er medlem af i dag.

Så sent som i oktober var Venstres næstformand, Kristian Jensen, ikke i tvivl om, hvem han mente skulle løse opgaven.

- Der er ingen tvivl om, at Lars Krarup har vist sig som en meget synlig repræsentant i den nuværende KL-bestyrelse. Derfor er han i mine øjne et rigtig godt bud på en KL-formand, sagde Kristian Jensen til Altinget.dk.

Han understregede dog, at det ikke er Venstres folketingsgruppe, der udpeger KL-formanden. Formelt set er det de delegerede på KL's topmøde, der vælger den nye bestyrelse og dermed også formanden.

/ritzau/