Lars Larsen om fransk banekritik: Han brokker sig altid

Dynekongen Lars Larsen tager let på den kritik, der er kommet fra franske Thomas Levet omkring golfbanen ved Made in Denmark.

Den tidligere Ryder Cup-spiller udtalte tidligere på ugen til Jyllands-Posten, at nogle af hullerne ikke var skabt til at spille golf på. De burde ifølge Levet ødelægges.

- Jeg har hørt, at Levet brokkede sig lidt, men som European Tour siger til mig, så gør han det altid.

- Og når man så går banen i 15 over par, så brokker man sig endnu mere. Jeg ved ikke engang, hvad han brokkede sig over, siger Lars Larsen, der ellers hører, at deltagerne i Himmerland er godt tilfredse med banen.

- Feltet, der er med lige nu, har ikke noget at klage over. Flere siger, at banen er fantastisk. Nogle siger, at den er i top-10 i Europa.

- Jeg talte med banearkitekten, Philip Spogárd, i går, og han så også glad ud, fortæller dynekongen.

De to danske deltagere, Søren Kjeldsen og Lasse Jensen, kan dog godt finde steder, hvor de ville ændre på banen. Jensen ramte to gange en elmast på lørdagens runde. Enkelte af hullerne har også blinde vinkler.

- Der er nogle huller, som man ikke normalt ser på European Tour. På hul fem ramte jeg en elmast. Så skulle jeg slå om, og så ramte jeg elmasten en gang til. Så måtte jeg droppe bolden igen, og så skød jeg den lige i bunkeren.

- Så tænker man som spiller, at de godt kunne grave de kabler ned. Det var ærgerligt, at det var sådan, siger Lasse Jensen.

- Hvis man skal tage det positive, så står banen fantastisk. Atmosfæren er helt oppe i top, og her taler vi verdensklasse. Det er fedt. Jeg er meget positiv, og så ser jeg lidt gennem fingrene med, at der er et par dårlige huller, siger Lasse Jensen.

Søren Kjeldsen har tidligere været kritisk over for golfbanen i Himmerland, men denne uge har gjort ham langt mere positiv.

- Jeg har været kritisk gennem årene, men efter de her dage, så er den vokset meget på mig. Jeg tror aldrig, at jeg har været på en bane, hvor par-tre-hullerne er så sjove for spillerne og for publikum.

- Der er nogle huller, man kunne ændre på, men jeg troede ikke, at jeg ville kunne lide banen så meget, som jeg gør nu, siger Kjeldsen.

Skotske Marc Warren, der lå på en delt førsteplads efter de tre første runder, er godt tilfreds med bane-setuppet i Himmerland.

- Det er en fair og god bane med en fin variation. Den får testet spillerne, hvilket scoren også har vist. Den er hård, når der er vind på.

- Man ved ikke helt, hvad man skal forvente, når det er første gang, at banen er med på European Tour, men jeg er meget tilfreds, siger Warren, der også har følt sig velkommen af det danske publikum.

- Det har været stort. Jeg har gået med Thomas Bjørn og Morten Ørum Madsen, og jeg har fået en lige så fin modtagelse som de lokale, siger Warren.

/ritzau/