Lars Løkke klar til at præsentere ny forsvarsminister

30/09/2015 01:41

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Onsdag klokken 11 vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsentere sin nye forsvarsminister, efter at Carl Holst (V) tirsdag tog sin afsked.

Det oplyser statsministeren på sin Facebook-profil.

- Statsamtet - som trods alt er dem, der skal "dømme" op og ned i sagen - har endnu ikke udtalt sig, men jeg har valgt at respektere Carl Holsts beslutning, skriver Lars Løkke Rasmussen.

- Derfor kører jeg i morgen klokken 11 til Amalienborg med den nye minister for forsvar og nordiske anliggender, skriver han.

Den nye minister vil blive modtaget af prins Joachim, der er rigsforstander.

Carl Holst trak sig tirsdag efter blot 93 dage på posten som forsvarsminister.

Mandag aften fandt Region Syddanmarks forretningsudvalg stærke indicier på, at Carl Holsts personlige assistent i Holsts tid som regionsformand, havde brugt arbejdstiden på at hjælpe regionsformandens valgkamp forud for folketingsvalget den 18. juni.

Carl Holst fortsætter som medlem af Folketinget.

Tidligere forsvarsminister og gruppeformand for Venstre Søren Gade har allerede afvist, at han er den nye forsvarsminister.

- Det lyder som om, du har fået andet end vand til din frokost. Det kan jeg forsikre dig for, at jeg ikke skal, svarede Gade da en rapporter spurgte, om han skulle være ny forsvarsminister.

/ritzau/