Lars Løkke mister opbakning hos lokale Venstre-formænd

Skrevet af admin

20/05/2014

Dagens topnyheder

Presset på Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er vokset eksplosivt i kølvandet på hans seneste bilagskrise, og nu sætter en stribe tillidsfolk hans formandskab i Venstre på vippen.

Det skriver Politiken tirsdag.

Tirsdag skal Løkke stå skoleret for partiets forretningsudvalg, som har udbedt sig en grundig redegørelse for udgifterne til habitter, Mallorca-tur og rygerengøring.

Men i niveauet under forretningsudvalget er bægeret flydt over.

- Nok er nok. Der behøver ikke være en dårlig sag mere eller et dårligt valg på søndag. Vi skulle skifte formand i morgen, hvis det stod til mig. Kristian Jensen kan fint klare det job, siger lokalformanden i Vejen, Otto Ottosen, til Politiken.

Avisen har talt med omkring 40 tillidsfolk rundt om i landet. Af de adspurgte melder kun enkelte deres opbakning til Løkke, mens flere fortæller, at han er på nippet til at skulle væltes.

Ifølge medlem af regionsrådet i Midtjylland Ib Bjerregaard bør et dårligt EU-parlamentsvalg med tab af et mandat koste Løkke posten.

- Det vil være så stort et slag, at det ikke kan rettes op til folketingsvalget, siger Ib Bjerregaard til Politiken.

Med Lars Løkkes Rasmussens tidligere bilagssager in mente siger flere lige ud, at denne sag er absolut sidste chance, før de trækker deres støtte.

- En sag mere - så er det godt nok slut. Vi kan ikke gå ud og bede folk betale 300 kroner om måneden, og så bruger man pengene på sådan noget.

- Det er dybt forkasteligt. Jeg er 63 år og har arbejdet 40 år for Venstre. Jeg har aldrig oplevet sådan noget rod her, siger formanden for Venstre i Randers, Bent Olaf Nielsen, til Politiken.

Ifølge Fyens Stiftstidende hasteindkaldte de kommunale partiformænd på Fyn mandag aften Tessa Gjødesen, som er det eneste fynske medlem af Venstres 24 mand store forretningsudvalg.

- Hun skal vide, hvad vi hører fra vores medlemmer, siger Steen Virkelyst, der er formand for Venstres vælgerforening i Faaborg-Midtfyn, til Fyens Stiftstidende.

Flere af de fynske lokalformænd har svært ved at genkende deres parti i disse dage, når de læser om tøjindkøb for 152.000 kroner til partiformanden.

- Det ligger uden for mine værdier, og jeg tror, at mange er overraskede over de ting, vi hører, siger Svend Rosager, der er formand for Venstre i Svendborg.

En Megafonmåling fortaget for Politiken og TV2 viser, at kun 51 procent af Venstres egne vælgere mener, at Lars Løkke Rasmussen er den rigtige formand frem mod næste valg.

/ritzau/