Lars Løkke om Friis Bach: Håber det er en misforståelse

Skrevet af admin

|

21/11/2013

Dagens topnyheder

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen stiller sig fuldstændigt uforstående over for, at Christian Friis Bach (R) onsdag eftermiddag fratræder stillingen som udviklingsminister.

- Jeg håber, det hele beror på en misforståelse. Jeg kender ikke noget til det konkrete overhovedet.

- Men jeg vil være rigtig, rigtig trist, hvis Christian Friis Bach enten er blevet bedt om at gå af eller selv går af, for han er en uhyre kompetent udviklingsminister. Der er international respekt omkring ham, siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2 News.

Årsagen til Friis Bachs afgang skal ifølge Ritzaus oplysninger findes i uregelmæssigheder omkring Global Green Growth Institute - GGGI. Og de uregelmæssigheder er Lars Løkke Rasmussen dybt involveret i.

Han kom under stort politisk og mediemæssigt pres, da det kom frem, at han som formand for GGGI adskillige gange havde fløjet på 1. klasse. Flybilletter, som beløb sig på over 770.000 kroner.

Men Lars Løkke Rasmussen afviser, at GGGI-sagen også vil få ham til at trække sig fra sit formandskab.

- Nej, jeg er blevet bedt om at være formand for den organisation blandt andet af den danske regering. Jeg har passet mit arbejde, og vi er godt i gang med at rydde op i den organisation.

Christian Friis Bach vil orientere pressen om sin afgang ved et pressemøde i Eigtveds Pakhus i København torsdag klokken 13.15.

/ritzau/