Lars Løkke: Verden siger farvel til en stor leder

Det er med stor sorg, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har modtaget nyheden om, at den tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela er død.

- I dag er en sorgens dag, hvor vi må sige farvel til en af verdens helt store ledere, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Nelson Mandela opgav aldrig kampen for en verden, hvor mennesker kan leve i fred og frihed. Efter apartheidstyrets fald og det nye Sydafrikas spæde begyndelse fortsatte han sin frihedskamp som mægler i konflikter mange steder på det afrikanske kontinent, siger han.

Venstres formand deltog som ungdomspolitiker i 1980'erne i demonstrationer mod apartheidstyret og racisme. Nelson Mandela var symbolet på frihed, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det var ham og hans kamp for at sikre lige rettigheder for alle mennesker uanset deres hudfarve, vi andre støttede os til, siger V-formanden.

- Jeg håber, at verden i dag vil mindes Nelson Mandela og i den anledning huske på, at fred og frihed er værdier, som langt fra er en given ting for alle mennesker i verden, men som det altid er værd at kæmpe for og værne om, tilføjer han.

Nelson Mandela døde torsdag aften i sit hjem i Johannesburg efter lang tids sygdom. Han blev 95 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip