Lars Vilks er klar til nyt debatmøde efter skudangreb

Den svenske Muhammedtegner, kunstner og debattør Lars Vilks vil torsdag deltage i et offentligt debatmøde i Sverige.

Det skriver avisen Göteborg-Posten på sin hjemmeside natten til tirsdag.

Det er ungdomsafdelingen af det politiske parti Piratpartiet, der har inviteret Lars Vilks til at deltage i en paneldebat om ytringsfrihed.

Kunstneren Alexander Bard har også sagt ja til at møde op, og muligvis vil der inden torsdag blive inviteret flere.

Egentlig skulle debatmødet med Vilks og Alexander Bard have fundet sted i en messehal i Göteborg i forbindelse med en mediekonference 5. og 6. marts, men af sikkerhedsmæssige grunde blev det arrangement aflyst, oplyser Piratpartiets ungdomsorganisation ifølge Göteborg-Posten.

Debatmødet med Vilks vil nu i stedet finde sted et andet sted i byen, oplyser Gustav Nipe, formand for det politiske partis ungdomsorganisation.

- Vi har indbudt til debat og lejet et lokale i Folkets Hus i Göteborg, siger han til avisen.

Politiet begynder allerede i dag at forberede sig på mødet.

- Vi vil tirsdag lave en gennemgang af, hvordan arbejdet med sikkerheden skal foregå, siger Johan Ljung, vagthavende chef ved det lokale politi, til Göteborg-Posten.

- Skrækken for terrorister begynder at sætte sig sine spor, konstaterer Gustav Nipe over for avisen.

Lars Vilks var efter alt at dømme målet for det angreb, der 14. februar fandt sted ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, hvor 55-årige Finn Nørgaard mistede livet og tre betjente blev såret.

Vilks var beskyttet af livvagter fra den svenske efterretningstjeneste under arrangementet i København. Siden angrebet har han opholdt sig på en hemmelig adresse, fordi hans hjem i Höganäs i Skåne ikke anses for at være sikkert.

Han har i mellemtiden via telefon deltaget i radioprogrammet " Mennesker og Medier" på P1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip