Lars von Trier ramt af alvorlig sygdom

Foto: Shutterstock

Lars von Trier, der er en af Danmarks mest velkendte filminstruktør, har fået konstateret Parkinsons sygdom.

Lars von Trier er på nuværende tidspunkt i fuld gang med arbejdet på 'Riget Exodus', hvilket han kommer til at fortsætte med, til trods for, at han har fået konstateret Parkinsons sygdom.

Læs også

Tilbagekalder aftensmadsfavoritter solgt i Føtex og Meny

Sådan lyder det fra produktionsselskabet Zentropa i en pressemeddelelse, der er blevet udsendt efter aftale med den danske instruktør.

"Lars er ved godt mod og er i behandling for sine symptomer, og arbejdet med at færdiggøre 'Riget Exodus' fortsætter som planlagt," fremgår det af pressemeddelelsen.

Ifølge Zentropa kommer det derfor ikke til at have nogen indflydelse på arbejdet med den nye sæson af 'Riget', at Lars von Trier er blevet syg.

Det lyder dog, at det kommer til at få betydning for, hvor meget, han kommer til at deltage i interviews mv. op til premieren, som finder sted senere i år.

"Sygdommen betyder, at Lars kun i begrænset omfang deltager i interviews op til premieren senere på året," skriver Zentropa i deres pressemeddelelse.

'Riget Exodus' er tredje sæson af den danske serie 'Riget', som mange fans af serie har ventet på i mange år.

De to første sæsoner fik nemlig premiere i henholdsvis 1994 og 1997. Dengang fik de ikke blot ros af adskillige anmeldere, men vandt også både Bodilprisen og Robertprisen.

Den tredje sæson får premiere på filmfestivalen i Venedig den 31. august i år. Det vides dog endnu ikke, hvornår sæsonen får dansk premiere.

Lars von Trier fungerer som både instruktør og manuskriptforfatter på den tredje sæson af 'Riget'. På rollelisten finder man en række af Danmarks mest prominente skuespillere, herunder Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro samt Peter Mygind og Søren Pilmark.

Læs også

Afsløret: Her er Britt Bendixens afløser i 'Vild med dans'

Ifølge Zentropa er formålet med at informere om Lars von Triers sygdom, at man har et ønske om at undgå, at der frem mod premieren vil opstå spekulationer om hans helbred.

 

Dagens Gossip