Lasse Schöne er uafklaret om sin fremtid

Han er en af de største profiler hos det hollandske mesterhold i fodbold, men Ajax-spilleren Lasse Schöne ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer, når hans kontrakt med Amsterdam-holdet udløber efter den igangværende sæson.

- Klubben og jeg har planlagt en samtale, men det betyder ikke noget endnu. Faktum lige nu er, at jeg har det godt i Holland, det har familien også, og jeg har kontrakt med Ajax til næste sommer.

- Men man ved aldrig, hvad der kommer ens vej, så hvis der kommer noget interessant, vil jeg kigge på det. Men lige nu er der ikke noget, og jeg har ikke travlt, siger 28-årige Schöne.

Fremtiden tænker han ikke så meget over i disse dage, hvor han er samlet med landsholdet forud for de kommende EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Portugal.

Siden 2005 har midtbanespilleren været at finde i hollandsk fodbold, hvor han har repræsenteret diverse klubber. Siden 2012 har storklubben Ajax været arbejdsgiveren.

Spørgsmålet er så, om tiden er inde til at prøve noget andet end Holland?

- Der er selvfølgelig nogle ligaer, som er interessante. Den tyske og engelske liga for eksempel. Niveauet er højt, og der er fuldt hus hver weekend de steder. Der er også fede klubber i Spanien og Italien, men jeg har som sagt ikke et øje på noget specielt.

- Jeg skal ikke bare skifte for at skifte. Lige nu spiller jeg i den største klub i Holland og spiller med i Champions League for tredje år i træk. Det er noget af det, jeg skal tænke på, hvis jeg overvejer en anden klub, siger Schöne.

Han kommer til at være kræsen, når fremtiden skal planlægges.

- Det er ikke alle klubber, jeg siger ja til. Jeg skifter ikke klub for at fylde bænken ud. Sådan var det også, da jeg skiftede til Ajax. Jeg skiftede for at spille, og jeg har bevist, at jeg er god nok til Ajax, siger Schöne.

Lørdag møder Danmark på udebane Albanien. Tirsdag gælder det Portugal i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip