Lasse Schöne laver mål og oplæg i jubilæumskamp

06/03/2016

Den danske fodboldspiller Lasse Schöne har efter en periode på bænken spillet sig tilbage i Ajax' startopstilling, og søndag eftermiddag beviste han, at formen er fin i de tidlige forårsmåneder.

Den hollandske storklub vandt på udebane med hele 4-0 over Willem II i en kamp, hvor Lasse Schöne lagde op til 2-0-scoringen, inden han selv lavede sit holds tredje mål.

Midtbanespilleren fejrede dermed sin kamp nummer 250 i den bedste hollandske række på passende facon.

Schönes scoring faldt efter en times spil, da danskeren opsnappede en kikset tilbagelægning og sendte bolden i nettet bag Kostas Lamprou i Willem II-målet.

På forhånd var der ellers lagt op til, at en anden dansker skulle under lup i kampen. Lucas Andersen er udlejet til Willem II fra netop Ajax og havde altså mulighed for at imponere den klub, der ejer ham.

Men bundklubben havde det svært mod overmagten, og Andersen blev skiftet ud 18 minutter før tid.

Otte minutter senere sendte Ajax Viktor Fischer på banen, så antallet af danskere i aktion på Koning Willem II Stadion nåede op på tre.

Med sejren ligger Ajax fortsat lige i hælene på førerholdet PSV Eindhoven, der har 65 point for 26 kampe. Ajax har et point færre.