Lasse Svan sikrer med 13 mål Danmark plads i OL-kvalen

30/01/2015

Pladsen i OL-kvalifikationen er sikret for de danske håndboldherrer, som fredag vandt 36-33 over Slovenien i den første af to placeringskampe ved VM i Qatar.

Højrefløjen Lasse Svan Hansen spillede en forrygende kamp og blev topscorer med hele 13 mål.

Når nu det ikke blev det til medaljekampe, så kan Danmark trøste sig med en storkamp mod Kroatien om femtepladsen. Den spilles allerede lørdag.

Placeringen som VM's nummer fem er ikke uvæsentlig, da den muligvis kan betyde en dansk hjemmebane i OL-kvalifikationen, men det afhænger af flere ting.

Dels er det politisk ikke besluttet endnu, og dels kræver det også, at Qatar vinder det asiatiske mesterskab, og så tilbage til fredagens kamp.

Danmark begyndte sløvt og kom bagud med 6-8, og det var til trods for tre slovenske to-minutters-udvisninger.

Men så vågnede det danske mandskab så sandelig op og hamrede fem mål ind i træk, så stillingen var vendt på hovedet til 13-8-føring.

En energisk Lasse Svan Hansen sprudlede på højrefløjen i første halvleg. Svan Hansen scorede otte gange på otte forsøg - den ene gang bizart nok fra den modsatte fløj, hvor Anders Eggert ellers normalt huserer.

Også Mads Christiansen viste den skarphed, han manglede i onsdagens kvartfinalenederlag til Spanien. BSV-backen bragte med sit femte mål Danmark foran 19-15 lige inden pausen.

Mikkel Hansen holdt sig lidt tilbage som afslutter, men assisterede i stedet fornemt holdkammeraterne med gode afleveringer.

I anden halvleg var der dramatik fra start, da sloveneren Matej Gaber med et slag bagud sendte Mads Christiansen i gulvet. Gaber modtog under store protester og diskussioner rødt kort.

Raseriet på den ungarske bænk blev ikke mindre, da også slovenske Miha Zvizej så rødt, efter at han havde langet ud efter Jesper Nøddesbo, som også måtte en tur i gulvet.

Danmark benyttede de mange slovenske dumheder til at bringe sig foran 27-20.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson valgte i øvrigt for første gang ved VM at holde fast i begge fløje i hele kampen.

Det betød, at Hans Lindberg og Casper Ulrich Mortensen måtte blive siddende på bænken i alle 60 minutter. Det samme var tilfældet for Henrik Møllgaard, Kasper Søndergaard og Bo Spellerberg.

En lidt svingende Niklas Landin var skiftet ud med Jannick Green, som i en lang periode tog godt fra. Men til slut måtte Landin tilbage på kassen, da Slovenien reducerede til 31-34.

Slovenien blev ved med at kæmpe for at få fremtvunget en udligning, men det var aldrig i nærheden af at ske.

Danmark kørte sejren sikkert hjem og skal nu møde Kroatien i kampen om femte- eller sjettepladsen.