Lasse Vibe sparker IFK Göteborg på førstepladsen

27/04/2015

Landsholdsspilleren Lasse Vibe åbnede målscoringen, da hans klub IFK Göteborg mandag aften slog Helsingborg og overtog førstepladsen i Allsvenskan.

Allerede efter seks minutter kom danskeren på måltavlen, da han tæt under mål sparkede en returbold i nettet til 1-0. Den scoring grundlagde IFK Göteborgs sejr på 3-1.

Det var Lasse Vibes andet ligamål i denne sæson. I sidste sæson scorede danskeren 23 mål og blev topscorer i Allsvenskan, der spilles efter kalenderåret.

Kampens andet mål blev scoret på straffespark, mens Lasse Vibe igen var indblandet i et mål, da Tom Petterson efter knap en time scorede til 3-0. Det var Vibe, som stod for oplægget til målet.

I kampens overtid reducerede Helsingborg.

Ud over Vibe var også de tidligere Esbjerg-spillere Søren Rieks og Jakob Ankersen i startopstillingen for IFK Göteborg, mens OB-udlejede Thomas Mikkelsen spillede kampens sidste syv minutter.

Helsingborg-træner Henrik "Henke" Larsson stillede op med Frederik Helstrup i forsvaret, men den unge dansker tabte altså duellen til flere af sine landsmænd

IFK Göteborg fører Allsvenskan med 12 point for fem kampe. Det er et enkelt point mere end Malmö FF's forsvarende mestre.