Lasse Vigen tror på EM-startplads trods hårdt forår

Foråret blev et forsømt et af slagsen for den danske fodboldspiller Lasse Vigen Christensen.

Den 20-årige midtbanespiller var ellers i gang med en fin sæson for Fulham i den næstbedste engelske række, men en skade satte en stopper for danskeren allerede i slutningen af februar.

Lasse Vigen Christensen blev alligevel udtaget til Danmarks trup til U21-EM, der begynder i Tjekkiet i næste uge.

Fulham-spilleren blev dansk topscorer med fem mål i kvalifikationen, og han var blandt de spillere, som U21-landstræner Jess Thorup gav mest spilletid.

Lasse Vigen Christensen tror da også på, at han kan få spillet sig ind i startopstillingen til EM.

- Alle er her på lige fod, forstået på den måde at vi har noget tid og en enkelt testkamp, før EM begynder, siger han med henvisning til torsdagens kamp mod Sverige i Lyngby.

- Mit fokus er bare på at gøre, hvad jeg kan. Jeg ved, at jeg har haft lidt sværere forudsætninger for at ramme min spillemæssige form end andre, der har spillet frem til for få dage siden.

- Omvendt kommer jeg med en masse sult og er i god fysisk form. Jeg føler mig klar til slutrunden. Så jeg vil vurdere, at mine chancer er gode, hvis jeg ellers gør det godt selv. Det fede ved det er, at man selv kan påvirke det, og det vil jeg prøve at gøre, siger Lasse Vigen Christensen.

Den tidligere Esbjerg- og FC Midtjylland-spiller, der har været hos Fulham siden januar 2012, var en af de mange spillere fra U21-landsholdet, som A-landsholdstræner Morten Olsen tog med i truppen til mandagens testkamp mod Montenegro i Viborg.

Lasse Vigen Christensen kom ikke på banen i Danmarks 2-1-sejr, og tirsdag trænede han med U21-landsholdet i Vedbæk.

Han glæder sig over at have været inde over A-landsholdet, selv om det ikke blev til debut.

- Det var fedt for mig, også i forhold til hvor jeg er lige nu, hvor jeg ikke har spillet så meget. Dér var det godt at få noget træning med spillere på rigtig højt niveau og være med omkring en A-landskamp. Det var alt sammen positivt.

- Selvfølgelig håbede jeg på at komme ind, men Morten Olsen havde nogle ting, han skulle prøve af, og det har jeg fuld forståelse for.

- Det var heller ikke lige nu, i forhold til hvor jeg er, at jeg havde regnet med at spille min første A-landskamp, siger Lasse Vigen Christensen.

Torsdagens kamp mod Sverige er Danmarks sidste test før EM.

17. juni møder Danmark de tjekkiske EM-værter i Prag, og derudover skal det danske hold møde Tyskland og Serbien i gruppe A.

/ritzau/

.

Dagens Gossip