Lastbilchauffør sigtes for uagtsomt manddrab efter dødsulykke på E45

Skrevet af admin

|

06/12/2014

Dagens topnyheder

En 23-årig lastbilchauffør fra Randers er blevet sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab efter fredagens ulykke på E45 ved Hedensted, der kostede tre mennesker livet og kvæstede otte andre.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi lørdag formiddag i en pressemeddelelse.

Ved den voldsomme ulykke ramte en lastbil med sættevogn flere personbiler. I alt var 13 biler foruden lastbilen involveret i ulykken.

Ifølge politiets foreløbige undersøgelser overså lastbilchaufføren, at trafikken på motorvejen var gået i stå i begge vognbaner på grund at et færdselsuheld.

Lastbilen med sættevogn påkørte derfor først en personbil i 1. vognbane, hvorefter chaufføren trak over i 2. vognbane, hvor endnu en personbil blev påkørt.

En 54-årig mand fra Esbjerg, der var passager i den første personbil, blev dræbt ved påkørslen, og i den anden bil blev to kvinder fra Vejle - den 21-årige fører og hendes 19-årige passager - dræbt.

Ved ulykken kom yderligere otte personer til skade. Fire er lørdag formiddag fortsat indlagt på sygehus, men de skulle alle være udenfor livsfare.

Lørdag morgen oplyser politiet, at lastbilchaufføren er blevet sigtet for uagtsomt manddrab samt for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse. Han blev afhørt fredag og efterfølgende løsladt.

Politiet er dog langt fra færdig med efterforskningen af ulykken. I den kommende tid skal vidner afhøres og de implicerede biler skal undersøges.

Oprydningsarbejdet efter ulykken var meget omfattende. I godt seks timer var motorvejen spærret mellem frakørslerne 58 og 57.

- Der er 75 meter autoværn, som er kørt i stykker, så der er metal ud over det hele, fortalte vagtchef Jørn Lindhardt fredag.

I begge retninger opstod flere kilometer lange køer.

/ritzau/