Lastbiler støder sammen: Motorvej afspærres i timevis

Omfattende materiel skade og træpiller over alt på kørebanen som følge af to lastbilers sammenstød fik natten til onsdag Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at afspærre Sydmotorvejen i sydgående retning.

Men det kommer efter alt at dømme ikke til at påvirke morgentrafikken, oplyser vagtchef Søren Østervig.

- Motorvejen er her til morgen åbnet i to spor ud af tre. Det sidste spor er afspærret, indtil vi får bjærget det sidste, men det er til at komme forbi og i sydgående retning, så det er heldigvis modsatte vej end morgentrafikken, siger han til Ritzau.

Sydmotorvejen var afspærret i et par timer, efter at to lastbiler stødte sammen. Politiet skulle herefter skille lastbilerne ad og få dem væk. Samtidig flød det med træpiller på kørebanen.

Uheldet skete sent tirsdag aften, og motorvejen blev afspærret efter afkørsel 37 to kilometer syd for Rønnede.

En lastbil var havareret i nødsporet, men blev overset af en lastbil, der kom kørende bagfra. Lastbilen bragede derfor op i den parkerede lastbil. Begge køretøjer blev voldsomt beskadiget.

- Der er massive skader på særligt den ene trailer. Faktisk er den splittet ad. Chaufføren i den bageste lastbil blev samtidig klemt fast ved sammenstødet. Tre personer blev bragt til sygehuset, men ingen kom alvorligt til. Chaufføren i den bageste lastbil fik en flænge ved øjet, siger Søren Østervig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip