Lastbiluheld giver flere forsinkelser i år

Alene i de første syv måneder i år har de danske motorveje været spærret i 190 timer på grund af uheld med lastbiler. Det er en time mere end i hele 2011 og 25 timer mere end sidste år, viser en rapport fra Vejdirektoratet ifølge Jyllands-Posten.

I slutningen af juli var der registreret 42 uheld på motorvejene i Danmark, hvor lastbiler var involveret, og hvor vejen måtte spærres.

Seks af ulykkerne skyldes uopmærksomhed, mens vejret er årsag til fem, og punkteringer også står bag fem ulykker. Ved 19 af ulykkerne er årsagen ikke oplyst.

De samlede samfundsmæssige omkostninger som følge af tidstab for trafikanter har Vejdirektoratet beregnet til omkring 31 millioner kroner.

I FDM, der varetager bilisternes interesser, har man bidt mærke i det store antal ulykker og de dertilhørende forsinkelser. Man undrer sig over antallet, fordi det har store konsekvenser.

- Det giver et meget stort tab for samfundet, fordi tusindvis bliver forsinkede på grund af en enkelt hændelse, siger afdelingschef Torben Kudsk til Jyllands-Posten.

- Det koster erhvervslivet mange penge, men koster også os andre, fordi vi enten kommer for sent på arbejde eller også mister noget af vores fritid, siger Torben Kudsk.

Det store antal ulykker kan ikke forklares ved, at der er flere lastbiler på vejene, vurderer Dansk Transport og Logistik (DTL), der er brancheorganisation for danske vognmænd. Antallet af lastbiler er nemlig nogenlunde jævn fra 2012 til 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip