Laudrup: Jeg vil aldrig gøre som Ferguson

Michael Laudrup er et stort fodboldnavn i Europa, og mange vil gerne høre hans mening om forskellige ting i sporten og hans oplevelser i fodboldverdenen.

Men han kommer aldrig til at afsløre ting fra omklædningsrummet, som den tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson gør i en ny bog.

Ferguson fortæller om, hvordan han sparkede en støvle, så den ramte David Beckham i hovedet. Han kalder Roy Keane for "et skræmmende og brutalt individ", og han kritiserer Wayne Rooney.

Den slags historier vil aldrig komme fra Michael Laudrups mund eller hånd.

- Folk siger altid, at hvad der sker i omklædningsrummet, skal forblive i omklædningsrummet. Jeg mener, at når man er en del af et fodboldhold, så er man en del af en gruppe.

- Jeg vil ikke gøre det, så forvent ikke, at jeg om fem eller 10 år fortæller, hvad der virkelig skete omkring vores straffespark på Wembley, og hvorvidt jeg sagde sådan og sådan til den eller den spiller, siger Michael Laudrup ifølge Skysports.

Han refererer til en situation i sidste sæsons Liga Cup-finale, hvor to spillere skændtes om, hvem der skulle sparke straffespark.

Når man som Alex Ferguson har været manager i en storklub i over 25 år, er Michael Laudrup overbevist om, at man har noget fodboldmæssigt på hjerte. Så er det bare - ifølge Michael Laudrup - de forkerte historier, som er kommet frem.

- Når vi taler om en mand som Ferguson, så er jeg sikker på, at han kunne fortælle en masse gode ting som at forklare kampe, taktik og systemer, som alle kan lære af.

- Men overskrifterne handler om spillere, som ville væk og den slags. Jeg har set nogle af overskrifterne, og jeg nægter at tro, at det er det mest interessante i bogen, siger Michael Laudrup.

Danskeren står torsdag aften i spidsen for Swansea, som hjemme møder russiske Kuban Krasnodar i Europa League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip