Laudrup om Bendtner-udtagelse: Vi mangler angribere

Ikke et eneste minut på hverken klub- eller landsholdsniveau har Nicklas Bendtner spillet, siden han fik spilletid for Danmark i testkampen mod England på Wembley i begyndelsen af marts.

Alligevel er angriberen, der tidligere på måneden fik tyske Wolfsburg som ny arbejdsgiver, blevet efterudtaget til de kommende landskampe mod Tyrkiet og Armenien.

Det viser meget godt, hvor slemt det står til på angrebsfronten, siger den tidligere landsholdsspiller Brian Laudrup.

- Det er en klar indikation af, at der ikke er ret mange angribere, som er i form i øjeblikket. Havde der været angribere, der havde været klar, og som havde haft det niveau, som landstræneren ønsker, så var Nicklas Bendtner ikke blevet efterudtaget, siger Brian Laudrup.

Udtagelsen af Bendtner viser også, at den tidligere Arsenal-spiller er en vigtig brik for landstræner Morten Olsen.

- Det her handler om, at Bendtner selvfølgelig slet ikke er i den kampform, som han burde være, men at han ifølge landstræneren er en spiller, som kan komme ind i en kamp og måske skabe noget.

- Det er en interessant udtagelse og fortæller selvfølgelig, at Bendtner har en stor stjerne på landsholdet, siger Brian Laudrup.

Testkampen mod Tyrkiet spilles 3. september i Odense. Fire dage senere gælder det Armenien i København i en EM-kvalifikationskamp. Sidstnævnte er Danmarks første kamp i kvalifikationen.

- Det handler om at komme godt i gang i kvalifikationen, og derfor satser Morten Olsen på de navne, han kender i forvejen.

- Denne håndsrækning til Bendtner fra Olsen vil hos de fleste fodboldspillere nok ses som en kæmpe gave, og jeg håber, at Bendtner kan give tilbage på den. Mange trænere havde ikke kigget hans vej med så få kampe på cv'et som i år, siger Brian Laudrup.

Foruden Bendtner blev IFK Göteborg-angriberen Lasse Vibe også efterudtaget torsdag, så truppen nu rummer 23 spillere. Sammen med Martin Braithwaite er Bendtner og Vibe truppens eneste angribere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip