Laudrup om at blive Olsens afløser: Tænker ikke på det

Topkandidaten over Morten Olsens mulige afløsere som dansk landstræner er efter manges mening Michael Laudrup.

Den danske træner, som i øjeblikket er træner for Lekhwiya i Qatar, har ingen officiel kommentar til at blive manden i den kommende ledige landstrænerdragt fra sommeren 2016.

- Men hvis DBU en dag spørger mig, vil jeg tænke over det. Ikke før, fortæller Laudrup onsdag kortfattet til Politiken.

I en mail til Ritzau satte Laudrup senere onsdag aften lidt flere ord på Olsens udmelding, som kom samtidig med, at Lekhwiya havde spillet en kamp i Tashkent i Uzbekistan.

- Ja, det fandt jeg ud i lufthavnen i Tashkent (Uzbekistan). Hvad angår en kommentar, så kan jeg kun gentage, hvad jeg har sagt flere gange, nemlig at jeg altid er glad, når mit navn bliver nævnt i forbindelse med en klub eller et landshold, men at jeg ikke forholder mig til det, før der er noget konkret.

- Og så er der i øvrigt lang tid til 1. juli 2016. På 15 måneder kan der ske mange ting. Især i fodboldverden, skriver Laudrup.

I slutningen af januar blev Laudrup også spurgt til spekulationerne, der altid kredser om landstrænerjobbet.

- Jeg ved godt, at det selvfølgelig altid er interessant ud fra en dansk journalistisk vinkel at spørge Michael Laudrup om det danske landshold. Det er jo ikke første gang og nok heller ikke sidste.

- Men det er et hypotetisk spørgsmål af den simple årsag, at jobbet er besat, sagde Laudrup til Ritzau.

Olsen fortalte tirsdag, at han stopper efter EM i 2016. Og det åbner nu op for flere spekulationer. Laudrup vidste i januar ikke, om han overhovedet er i spil til den tid:

- Der er ingen, der kan svare på det. Det er ude i fremtiden, og der kan ske meget i fremtiden. Det kan være, jeg er træner til den tid. Det kan være, jeg ikke er.

- Så den dag jobbet eventuelt bliver ledigt, og den dag jeg eventuelt bliver spurgt, så tager jeg stilling til det.

Dermed er bolden spillet over til Dansk Boldspil-Union, der tilsyneladende er nødt til at spørge Laudrup for at finde ud af, om der er interesse eller ej for jobbet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip