Laudrup om Qatar: Jeg trænger til at prøve noget nyt

Skrevet af admin

|

01/07/2014

Dagens topnyheder

Michael Laudrup er med på, at folk i Danmark ikke forstår, at han nu fortsætter trænerkarrieren i Qatar-klubben Lekhwiya SC, men fodboldikonet trængte til at prøve noget nyt.

Efter ophold i de mindre spanske ligaklubber Getafe og Mallorca og senest i Swansea i den engelske Premier League ville han enten til en topklub i Spanien eller England eller prøve noget helt andet.

- Efter at have været i mindre klubber i de største ligaer tog jeg for et par måneder siden beslutningen om, at jeg nu - i den afsluttende del af min trænerkarriere - enten ville træne et af de store/større hold i de bedste ligaer, skriver Laudrup i en mail til Ritzau og henviser til Spanien og England.

- Eller også ville jeg rejse fra Europa for at prøve noget anderledes, siger han og nævner Qatar, Emiraterne, USA og Kina som mulige destinationer.

Det var nu ikke, fordi der manglede tilbud fra klubber i de bedste europæiske ligaer, fortæller han.

- Jeg kunne godt være blevet i La Liga eller Premier League i en mindre klub, og det er absolut ikke af mangel på respekt for de involverede klubber, som kontaktede mig, men jeg har ligesom prøvet det, og nu vil jeg altså noget andet, siger Laudrup.

Den 50-årige fodboldlegende er ikke forundret, hvis nogle ryster på hovedet og ikke forstår hans valg.

- Jeg er helt på det rene med, at nogle personer i Danmark ikke forstår mit valg, men som sagt så går jeg ind i min afsluttende fase som træner og vil derfor gerne prøve noget andet end det, jeg allerede har oplevet, siger Laudrup.

Han fik et attraktivt tilbud fra Qatar-klubben, fortæller han. Men han kunne faktisk have scoret endnu flere penge, end han gjorde.

- Da Lekhwiya kontaktede mig og sagde, at de virkelig ønskede mig hertil, og tilbuddet samtidig var attraktivt, så slog jeg til. Klubben ønskede mig på en længere kontrakt, men jeg ønskede, at det skulle være for et år ad gangen.

- Økonomisk ville det være bedre for mig at tage tre år, men jeg kommer til en ny kultur såvel på - som uden for banen, så derfor et år ad gangen, siger Laudrup.

Han føler sig dog overbevist om, at han sammen med sin kone nok skal falde godt til. De kender flere - blandt dem Laudrups tidligere Ajax-holdkammerat Ronald de Boer - som har boet i Qatar og nydt det.

Ritzau spurgte også Laudrup til hans syn på vurderingen fra eksperter, som mener, Laudrups skifte til Qatar peger i retning af, at hans næste job kan være landstrænerjobbet i Danmark, når Morten Olsen stopper på den post.

- Om det er mit sidste eller næstsidste job som træner, skal jeg ikke kunne sige, men det er i den retning, at pilen peger, lyder det fra Laudrup.

Han bekræfter, at Karim Zaza rejser med som målmandstræner.

- I første omgang kommer der ikke flere danskere, siger Michael Laudrup.

/ritzau/