Laura sluttede sig til IS: Det var ikke et paradis, som de lovede

Det var kærlighed ved første blik, da Laura Passoni mødte sin kommende mand i et supermarked en tilfældig dag på jobbet. Osama Rayan hed han, og kort tid efter mødet, gik Laura med til at flytte til Tunesien med ham først og derefter til Syrien.

Hendes fireårige søn fra et tidligere forhold og parrets fælles barn tog med, og familien endte med at bosætte sig i Al-Bab nær Aleppo i Syrien mellem år 2014 og 2015.

- Jeg tog med fuldkommen frivilligt, og jeg konverterede og blev muslim. Jeg blev radikaliseret og blev overbevist om, at Kalifatet (Arbejdet mod en islamisk stat red.) var det eneste rigtige for mig og min familie at leve i og under. Men da jeg først kom dertil, indså jeg virkelig betydningen af terror, siger Laura Passoni ifølge Metro.

Hun understreger, at hun aldrig blev tvunget til at konvertere, men at hun langsomt blev overtalt og overbevist. 

Laura blev aldrig slået eller udsat for fysisk vold, men hun følte sig som en fange, der ikke måtte forlade huset, uden at hendes mand var med hende.

Hun skulle blive i hjemmet og gøre rent, passe børn og lave mad dagen lang. Hun måtte ikke gå ud alene, kramme sin søn i offentligheden uden tilladelse, bruge internet eller på anden vis have kontakt med omverdenen.

- Jeg besluttede mig for at flygte, da det gik op for mig, at der var en stor risiko for, at min søn ville ende som terrorist, uddyber hun. 

Læs også: Hemmelig snigskytte rydder ud i toppen af Islamisk Stat

Laura fik omsider fat i en mobiltelefon, som hun hemmeligt kontaktede sine forældre via. Uden at hun vil afsløre, hvordan hun slap væk, skriver lokale medier ifølge Metro, at der foregik en forhandling mellem de belgiske myndigheder og tyrkiske jihadister, der handlede som mellemmænd.

- Mit råd til unge kvinder, der måske overvejer noget lignende er; lad være med at gøre det, advarer Laura i dag.

Hun bruger meget tid på at føre kampagner mod kalifatet, der er den forenede stat, der skal samle alle muslimer under én statslig enhed med en kalif i spidsen.

Lauras børn blev tvangsfjernet, da hun kom hjem til Belgien og kom i pleje hos hendes forældre. Hun slap for en terror-dom, men fik i stedet en betinget dom på fem år og en bøde på cirka 110.000 kroner.

Læs også: Anonymous har uhyggeligt budskab til Islamisk Stat efter angrebet i Bruxelles

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip