Lav oliepris sender Lufthansa til tops efter flytragedie

Lufthansa hæver forventningerne til årets resultat betydeligt efter en indbringende sommer med mange rejsende og lave oliepriser.

Det store tyske luftfartsselskab, som i marts havnede i en grim krise efter et flystyrt i Alperne, forventer et driftsresultat for året på mellem 1,75 og 1,95 milliarder euro.

Før det netop fremlagte kvartalsregnskab var forventningen for året på 988 millioner euro.

Ser man på årets første ni måneder, er overskuddet på bundlinjen vokset hele 262 procent til 1,75 milliarder euro, mens omsætningen steg 7,4 procent.

- Omstruktureringen af Lufthansa afspejles nu i et godt resultat. Der er ingen tvivl om, at de lave oliepriser har hjulpet os til at opnå dette, siger administrerende direktør Carsten Spohr.

Han nævner også en stigning i passagertallet som afgørende årsag til det gode resultat.

Lufthansa ejer ud over Swiss og Austrian Airlines det tyske lavprisselskab Germanwings, som i marts blev kendt over hele kloden, da en af dets piloter bevidst styrede et passagerfly direkte i døden.

150 mennesker omkom på turen fra Barcelona mod Düsseldorf 24. marts i år.

I forbindelse med regnskabet meddeler selskabet, at det fra april næste år vil begynde at flyve fra München til Irans hovedstad, Teheran, tre gange ugentligt.

En erstatningssag mellem de pårørende til ofrene for Germanwings-styrtet og Lufthansa er endnu ikke afsluttet.

Lufthansa har betalt 50.000 euro per passager, og siden har selskabet tilbudt yderligere 25.000 euro som kompensation for deres lidelser.

Familierne har protesteret over erstatningens størrelse.

En advokat, der repræsenterer 39 af familierne, mener, at et sekscifret eurobeløb vil være en mere passende erstatning.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip