Lavrov: Ukraine skal implementere Geneve-aftale hurtigt

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, understreger tirsdag i en telefonsamtale med USA's udenrigsminister John Kerry, at Ukraine skal have implementeret Geneve-aftalen hurtigst muligt.

Det skal ifølge Lavrov ske for at tage luften ud af krisen i Ukraine, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sergej Lavrov siger, at ordren om at indsætte militær i krisen skal trækkes tilbage, den højrenationalistiske gruppe skal afvæbnes, og anholdte aktivister i det sydøstlige Ukraine skal løslades. Derudover skal arbejdet med en ny forfatning begynde.

Aftalen i Geneve blev indgået mellem Rusland, Ukraine, USA og EU og betyder, at prorussiske militante skal aflevere deres våben og rømme besatte bygninger i det østlige Ukraine. Samtidig bliver der givet amnesti til aktivister og militante i området.

Aftalen har bare ikke haft effekt endnu, og onsdag i sidste uge gik lederen af en selvudråbt republik i Donetsk i Østukraine, Denis Pusjilin, lodret imod aftalen.

Pusjilin sagde til journalister, at hans mænd kun vil overveje at forlade offentlige bygninger, hvis regeringen i Kijev gør det samme. Derudover slog han fast, at hans bevægelse fortsætter med at kæmpe for autonomi.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip