Lavrov: Vesten ønsker Assad fremfor islamisme

Vestlige diplomater siger i stigende grad, at det er bedre, at præsident Bashar al-Assad forbliver ved magten i Syrien, frem for at landet bliver regeret af militante islamister, siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, til nyhedsbureauet RIA.

- Ikke kun ved private møder, men også i offentlige erklæringer fra nogle af vore vestlige kolleger hører vi denne idé om, at det er en mindre trussel for Syrien, at Assad bliver, end at landet overtages af terrorister, siger den russiske minister i et interview med RIA.

Rusland, der er det syriske regimes nærmeste allierede, fremsatte tidligere på ugen en sjælden kritik af Syrien. Moskva opfordrede den syriske præsident til at afholde sig fra udmeldinger om, at han ønsker genvalg.

- Sådanne retoriske udmeldinger påvirker atmosfæren, og de hjælper ikke til at gøre situationen mere rolig, sagde den russiske viceudenrigsminister, Mikhail Bogdanov, ifølge Itar-Tass.

I oktober sagde Bashar al-Assad til tv-kanalen al-Mayadeen, at han ingen planer har om at forlade præsidentposten trods pres fra USA.

Dens slags udtalelser er uheldige, mener russerne, op til fredsforhandlinger, der ventes at begynde 22. januar i Geneve.

Rusland har blandt andet blokeret for en fordømmelse af Assad-styret i FN's Sikkerhedsråd.

Russerne har samtidig sagt, at man ikke kan stille som betingelse for fredsprocessen, at Assad på forhånd tager sin afgang.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip