Lea Wermelin bliver ny S-kandidat på Bornholm

28-årige Lea Wermelin bliver Socialdemokraternes nye folketingskandidat på Bornholm. Det skriver folketingsmedlemmet Rasmus Horn Langhoff (S) på Twitter.

Lea Wermelin vandt over modkandidaten Claus Larsen-Jensen med stemmerne 152-144.

Socialdemokraterne skal have ny folketingskandidat på Bornholm, fordi folketingsmedlem Jeppe Kofod stiller op som partiets spidskandidat til Europaparlamentet ved EU-parlamentsvalget 25. maj.

Det er de cirka 400 partimedlemmer på Bornholm, der har valgt kandidaten.

I sidste måned lykkedes det ikke for nogen af kandidaterne at opnå de nødvendige 50 procent af stemmerne, og derfor måtte de to topscorere, Lea Wermelin og Claus Larsen-Jensen, ud i endnu en urafstemning.

Hele syv kandidater havde oprindeligt meldt sig, og det skyldes formentlig, at Bornholm næsten med garanti giver valg til Folketinget.

Med andre ord er man stort set sikret en plads blandt de 179 medlemmer af Folketinget, hvis man blot kan blive valgt til folketingskandidat for Socialdemokraterne på øen.

Derfor har valget også tiltrukket sig opmærksomhed fra centrale socialdemokrater på Christiansborg.

Blandt andre erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har besøgt klippeøen for at støtte kandidaten Palle Smed, der tidligere har været kommunikationschef i fagforeningen 3F, mens miljøminister Kirsten Brosbøl har besøgt Lea Wermelin.

Lea Wermelin har desuden haft opbakning fra DSU i valgkampen. Hun har læst statskundskab på Københavns Universitet og arbejder i dag som politisk konsulent for Socialdemokraternes folketingsgruppe på Christiansborg.

Hun bor i dag i København, men er født og opvokset på Bornholm og har lovet at flytte tilbage til øen, hvis hun bliver valgt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip