LeBron James bliver yngste spiller med 25.000 point

Med 22 point i mandagens sejr over Philadelphia 76'ers kan basketprofilen LeBron James nu kalde sig den yngste spiller i historien til at opnå 25.000 point.

I en alder af 30 år og 307 dage er han dermed mere end et år hurtigere til at nå den imponerende rekord, der tidligere tilhørte Los Angeles Lakers-stjernen Kobe Bryant.

Rekorden kom i hus, da James scorede på et oplæg fra holdkammerat Matthew Dellavedova med omkring otte minutter tilbage af kampen.

Kort tid efter forlod "King James" kampen og kunne se sine holdkammerater fra Cleveland Cavaliers køre en 107-100-sejr i hus.

Med fødderne i en isspand, en ispose på hvert knæ og en ispose i ryggen satte LeBron James efter kampen ord på rekorden.

- Det er ret sejt, men jeg har ikke haft mulighed for at kategorisere alle de ting, jeg har opnået, lød det fra James, der samtidig sagde, at det var rart at opnå rekorden i en sejr.

Cavaliers-træner David Blatt roste efter kampen sin stjerne i stor stil.

- At være den yngste spiller til at nå 25.000 point - særligt når han er lige så god til at aflevere som til at score - understreger, hvor stor han er, siger Blatt.

LeBron James er nummer 20 på listen over de mest scorende spillere i NBA's historie.

Der er stadig langt op til førstepladsen, der tilhører Kareem Abdul-Jabbar med 38.387 point. Kobe Bryant er som nummer tre på listen den aktive spiller med flest point.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip